SZÍNHÁZI WORKSHOP – Engedj el!

ENGEDJ EL!

Félelem és szégyenérzet. Tehetetlenség. Magyarországon is egyre több diák érintett az iskolai és az internetes zaklatásokban. Láthatod, megteheted, átélheted. Az összes érintett életét körbefonja, átitatja. Vannak fiatalok, akik görcsbe rándult gyomorral indulnak minden reggel iskolába és jó jegyek helyett a túlélésért küzdenek. Mások rettegve oldják fel a telefonjukat, mert Facebookról, Snapchatről és az összes többi közösségi felületről özönlenek feléjük a gyűlölködő üzenetek. Miért fordulnak szembe valakivel? Milyen érzelmek kavarognak a tinédzserek fejében? Milyen következményekkel járhatnak az erőszak különböző formái?

Hogyan tehetnénk ez ellen? 

Kérdéseink vannak, a válaszokat pedig Veletek együtt szeretnénk megtalálni.

Az Átrium Film-Színház igazgatója különleges előadással készül a 2017/2018-as évadban, amelynek témája a fiatalokat érintő bántalmazás és erőszak. Ennek kapcsán keressük azokat, akik erről velünk együtt gondolkodnának és érdeklődnek a színházi világ iránt és valamilyen oldalról érintettek lehetnek.

Több nézőpontból szeretnénk vizsgálni, mi vezet az erőszakhoz és az áldozattá váláshoz. Írjatok nekünk, mert azt szeretnénk, ha az előadásunk a tényekről, a valóságról szólna.

Ha szívesen megismerkednél színházi alkotókkal és velünk együtt dolgoznád fel a témát, gyere el a workshop-ra, amelynek célja, hogy a beérkezett történetekből, az interneten fellelhető, illetve a környezetünkből érkező esetekből egy készülő előadás alapjait teremtsük meg. Szeretnénk, hogy az előadás írói – Divinyi Réka, Esztergályos Kriszta, Kalapos Éva, Karafiáth Orsolya és Totth Benedek – olyan háttéranyaggal dolgozhassanak, amely valódi problémákat és történeteket mutat be, releváns kérdéseket vet fel és nyelvezetében is aktuális.

 

IDŐPONT 2017. június 20-23.

HELYSZÍN Átrium Film-Színház

CÍM 1024 Budapest, Margit körút 55.

 A részvétel ingyenes

Ha jelentkeznél, vagy bármilyen kérdésed van, írj nekünk a trip.engedj.el@gmail.com címre!

Szereposztás

Magács László – Átrium Film-Színház, igazgató

Őri Eszter – Engedj el, rendezőasszisztens