Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tripart/nezokepzo.hu/wp-content/plugins/inwave-common/inc/metaboxes/init.php on line 746

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tripart/nezokepzo.hu/wp-content/plugins/inwave-common/inc/metaboxes/init.php on line 746
RÓLUNK | NÉZŐKÉPZŐ

RÓLUNK

Mi a NÉZŐKÉPZŐ?


A NézőKépző egy közel 10 éves múltra visszatekintő ifjúsági programsorozat, amely a Merlin színházban indult, az Átriumban folytatódott, 2017 óta pedig TRIP-en működik, töretlen sikerrel. Ezidő alatt többezer elégedett fiatal és idősebb fiatal fordult meg a NézőKépző eseményein, ami arra ösztönöz minket, hogy még tovább tágítsuk a látogatók körét, és még több olyan történelmi/tudományos témát dolgozzunk fel új nézőpontból, különféle művészeti eszközökkel, amelyek nem csak aktualitásuk, de a fiatalok életéhez szorosan kötődő elemek miatt is különlegesen élvezhetők.

A NézőKépző a középiskolai tananyaghoz, elsősorban a történelem tantárgyhoz kapcsolódva ismerteti meg a tizenéves korosztállyal a művészet különböző területeit, szélesíti a fiatalok kulturális ismereteit. A művészet és a történelem kapcsolatát neves szakértők és különböző médiumokban alkotó kortárs művészek segítségével mutatjuk be.

A NézőKépző céljai:

  •  10-18 évesek bevonása az alkotás folyamatába, bevonzásuk a színházba, mint kulturális térbe – közoktatási ismeretátadással, művészeti eszközökkel.
  • A diákok és hallgatók szakmai perspektívából és igényességgel, az ismeretterjesztés egyetemes értékeinek közvetítésén keresztül, didaktikai megalapozottsággal egyben újszerű perspektívából sajátítsák el az tudásanyagot.
  • A résztvevők megismerjenek, elfogadjanak, megszeressenek különféle művészeti ágakat.
  • Diákok és kísérőik az iskola kapuján túl, otthonosan érezzék magukat egykulturális intézményben. Tapasztalják meg, hogy a korszerű adottságokkal kombinált tudás-közvetítés során, kreatívan összekapcsolhatók a tanmenetben az oktatási folyamatok.
  • Új befogadó közeg “képzése”, amely felkészülten és értőn néz előadásokat.

A programok célja továbbá a társadalmi felelősségvállalás. Ennek értelmében a színházi tér egyrészt lehetőséget biztosít az eltérő szociális és kulturális közegből érkező fiataloknak az élmény közös befogadására és feldolgozására, másrészt a szándékunk szerint közvetve ismertet meg élethelyzeteket és lehetőségeket, illetve érzékenyít a korosztály tagjain belül a társadalmi egyenlőtlenségek iránt.

A NézőKépzőnek számtalan pozitív hozadéka van. A foglalkozások többek között segítik az önálló gondolkodást, az emlékezést, a fogalomalkotást és az ismeretek alkalmazásának hatékonyságát. Nem kerülhető meg ezen kívül a programok csapatösszekovácsoló ereje. A foglalkozások során kialakuló új közeg a feltétel nélküli elfogadás közege, ahol a gondolatok korlátok nélküli kifejezésének lehetősége nem csak felszabadító, de jótékonyan hat akár a már megszilárdult, akár az új összetételű közösségekre.

Most a NézőKépző keretein belül megfizethető jegyárat (1500Ft.), a szociálisan rászoruló iskolák pedig ingyenesen látogathatják a programokat.

Programjaink helyszíne a TRIP hajó, Budapest legszebb pontján az I. kerületben, a Szilágyi Dezső tér, II. móló. Az előadások igény szerint akár minden nap láthatóak főleg iskolaidőben, vagy közvetlenül az órák után.


Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

A program keretében a hátrányos helyzetben lévő tizenéves korosztály számára is lehetőséget biztosítunk a művészet különböző területeinek megismerésére, kulturális ismereteik szélesítésére.
Oktatásba illeszkedő tematika

Oktatásba illeszkedő tematika

A történelem oktatás menetébe illeszkedően szerethető, modern és az adott korosztály számára feldolgozható formában szólítjuk meg a fiatalokat. Előadásainkhoz megfelelő oktatási segédanyagot biztosítunk.

TÁMOGATÓINK

Copyright 2019 © NÉZŐKÉPZŐ. Minden jog fenntartva!