Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tripart/nezokepzo.hu/wp-content/plugins/inwave-common/inc/metaboxes/init.php on line 746

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tripart/nezokepzo.hu/wp-content/plugins/inwave-common/inc/metaboxes/init.php on line 746
TÁMOGATÓKNAK | NÉZŐKÉPZŐ

TÁMOGATÓKNAK

NÉZŐKÉPZŐ – Társadalmi felelősségvállalás

Az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány a 2015/2016-os évadban elindított egy olyan sorozatot, amely a tizenéves korosztállyal megismerteti a művészet különböző területeit, valamint szélesíti a fiatalok kulturális ismereteit.

A korábban szerzett szakmai tapasztalatokra építve, további célkitűzés – a szimpla ismeretátadáson túl –  a tárgykör iránti emocionális igény és befogadói érdeklődés felélesztése is, didaktikai megalapozottsággal. A program az általános iskolai felsős, illetve a gimnáziumi történelem tananyaghoz kapcsolódva: a vizuális művészeteket – VJ show, szkeccs-film -, a színházat, és a zenét társítja az adott történelmi korszakokhoz.

mozi_1

Már a kezdetekben több, mint 10 iskola 1400 tanulóval vett részt a programokon.
Az évad során hátrányos helyzetű gyermekeket összefogó egyesületek megkeresésére ingyenesen fogadtunk olyan iskolákat, csoportokat, akik nem engedhették meg maguknak még a 800 Ft-os jegyárat sem. A program itt is kiemelkedő sikerrel zárult mind befogadói, mind szolgáltatói oldalon. Természetesen a minden szezonban folytatjuk a sorozatot. A nyári szünetek alatt kollégáimmal kutatni és vizsgálni kezdtük azokat a magyarországi és határon túli régiókat, ahol olyan gyerekek élnek, akik még sohasem voltak Budapesten, sőt, még színházban is alig. Meglepő eredmény volt, hogy Budapesttől 50-100 km-re is élnek olyan gyerekek, akik nem jártak a fővárosban, akik még sosem láttak színházat, vagy akik olyan iskolákban tanulnak, ahol a technikai lehetőségek meg sem közelítik a fővárosiakat.

Így, ebben a szezonban is elindítjuk a NÉZŐKÉPZŐ egy átformált változatát, amely lehetőséget ad szociálisan nehéz sorsú diákoknak, hogy egy nap alatt ne csak a NÉZŐKÉPZŐ programjain vehessenek részt, hanem Budapesttel is ismerkedhessenek.
mozi_2

A program csak abban az esetben valósulhat meg, ha a fogadott diákoknak minden költségét fedezni tudjuk. (A buszos útiköltséget, az étkezést, illetve a programokkal kapcsolatos költségeket.) Az összköltség egy 50 fős csoport esetében – távolságtól függően ca. 500-600 ezer Ft. Egy alkalomra maximum 100 gyermeket fogadnánk, amely két csoportot jelent. Mindezt azért, mert kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a támogatott gyermekek találkozzanak és beszélgethessenek szerencsésebb budapesti diáktársaikkal, illetve a Rajk László Szakkollégium tagságával együttműködve, a NÉZŐKÉPZŐ kiegészítéseként bemutathassuk a diákoknak a Szakkollégium hátrányos helyzetű gyermekeket segítő programját.

Ezek az alkalmak a hozzánk felutazó diákoknak nemcsak új távlatot nyitnak a világra, de a szorgalmas és tehetséges gyermekeknek kitörési lehetőséget is jelentenek.

Budapest, 2016. szeptember 14. – Budapest, 2019. május 15.

alairas
Magács László

igazgató, TRIP

Ide kattintva letöltheti a program teljes leírását.

Copyright 2019 © NÉZŐKÉPZŐ. Minden jog fenntartva!